Гъсеница със сладко

Гъсеница със сладко
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • мая - 1 пакетче, суха
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щ.
  • брашно - 500 г
  • конфитюр - 1 к.ч. по избор
  • сусам - 1 с.л.
  • стафиди - 2 бр. за очи или др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в топлото прясно мляко с една лъжица захар и една лъжица брашно на кашичка. Оставя се да бухне.

С готовата мая се замесва меко тесто с останалите продукти, без един жълтък. Той се отделя за намазване отгоре. Оставя се да втаса 30 минути в топла фурна, включена на 50 градуса.

Разточва се на правоъгълна кора. От широката част до средата се нарязва на ленти с дебелина 1-2 см. От цялата страна на правоъгълника се намазва със сладко(моето е от сини сливи) и се навива на руло.

Оформя се гъсеничката, поставят се очи от две стафиди и я разполагаме в намаслена тавичка. Намазваме с разбит жълтък, поръсваме сусам и поставяме във фурната.

Включва се на 170 градуса и печем да готовност. Докато се загрява фурната, гъсеницата втасва още веднъж. Печем до хубав златист цвят. Вкусно и интересно !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: