Начин на приготвяне
Разбърква се маята в топлото прясно мляко с една лъжица захар и една лъжица брашно на кашичка. Оставя се да бухне.
С готовата мая се замесва меко тесто с останалите продукти, без един жълтък. Той се отделя за намазване отгоре. Оставя се да втаса 30 минути в топла фурна, включена на 50 градуса.
Разточва се на правоъгълна кора. От широката част до средата се нарязва на ленти с дебелина 1-2 см. От цялата страна на правоъгълника се намазва със сладко(моето е от сини сливи) и се навива на руло.
Оформя се гъсеничката, поставят се очи от две стафиди и я разполагаме в намаслена тавичка. Намазваме с разбит жълтък, поръсваме сусам и поставяме във фурната.
Включва се на 170 градуса и печем да готовност. Докато се загрява фурната, гъсеницата втасва още веднъж. Печем до хубав златист цвят. Вкусно и интересно !