Турска пица - лахмаджун с кайма

10/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 249
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • вода - 1 в.ч. хладка
  • прясно мляко - 1/2 в.ч.
  • мая - 1 кубче, прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - около 700 - 800 г
  • За плънката
  • кайма - 500 г агнешка
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка ситно нарязан
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена (ситно нарязани)
  • домати - 1 бр. без семките
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в хладката вода и затопленото мляко, прибавяме захарта и оставяме да шупне.

В купа пресяваме брашното, прибавяме солта, правим кладенче и изсипваме маята, олиото и разбитите яйца, омесваме средно меко тесто.

Разделяме тестото на топки, големи колкото кокоше яйце и ги нареждаме в намаслена тава с разстояния между тях. Завиваме и оставяме на топло да втаса за 40 минути.

Разбъркваме много добре каймата, ситно нарязаните лук, чушки, солта, черния пипер и маслото до получаването на гладка маса.

От втасалите топки разточваме кори в правоъгълна форма, с дължина - 20 см и широчина - 8 см. Внимателно притискаме краищата в горната и долната част на кората, като се стремим да оформим лодки с леко повдигнати стени.

Поставяме оформените лахмаджуни в предварително намаслена тава, върху тях разпределяме от каймата на тънък слой и отново оставяме за 30 минути да втаса.

Поръсваме ги със ситно нарязаните домати и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 10-15 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Наталия Петрова
Ммммм...едно от любимите ми ястия...
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв