Начин на приготвяне
За тази бърза турска пица Лахмаджун може да ползвате както арабски хляб, така и лаваш или тортила, в зависимост от това, с което разполагате.
Почистете и нарежете на едро чушките, магданоза, бялата част на стрък пресен чесън и 1/3 глава кромид лук.
Сложете всичко в блендер и смелете на кратки пулсации.
Прибавете тази смес към каймата заедно с всички подправки и 2 лъжици доматено пюре. Аз ползвах домашен сос за пица.
Омесете каймата и я оставете да престои 30 минути.
След това намажете арабския хляб с тази кайма и поръсете с малко ситно нарязан кашкавал.
Сложете турските пица да се пекат в загрята фурна на функкция грил за 10 минути.
Бърза, лесна и много вкусна пица Лахмаджун.
Добър апетит!