Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Турска пица»Турска пица - лахмаджун с кайма

Турска пица - лахмаджун с кайма

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Турска пица - лахмаджун с кайма2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Лакомниците знаят, че по-вкусна пица от турския лахмаджун е трудно да бъде намерена, затова нападайте"

Необходими Продукти

  • вода - 1 в.ч. хладка
  • прясно мляко - 1/2 в.ч.
  • мая - 1 кубче, прясна
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - около 700 - 800 г
  • За плънката
  • кайма - 500 г агнешка
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка ситно нарязан
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена (ситно нарязани)
  • домати - 1 бр. без семките
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме маята в хладката вода и затопленото мляко, прибавяме захарта и оставяме да шупне.

В купа пресяваме брашното, прибавяме солта, правим кладенче и изсипваме маята, олиото и разбитите яйца, омесваме средно меко тесто.

Разделяме тестото на топки, големи колкото кокоше яйце и ги нареждаме в намаслена тава с разстояния между тях. Завиваме и оставяме на топло да втаса за 40 минути.

Разбъркваме много добре каймата, ситно нарязаните лук, чушки, солта, черния пипер и маслото до получаването на гладка маса.

От втасалите топки разточваме кори в правоъгълна форма, с дължина - 20 см и широчина - 8 см. Внимателно притискаме краищата в горната и долната част на кората, като се стремим да оформим лодки с леко повдигнати стени.

Поставяме оформените лахмаджуни в предварително намаслена тава, върху тях разпределяме от каймата на тънък слой и отново оставяме за 30 минути да втаса.

Поръсваме ги със ситно нарязаните домати и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса около 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Ммммм...едно от любимите ми ястия...
10.03.2016 16:54