Телешки жили в гърне

Телешки жили в гърне
Снимка: Мария Георгиева
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
420 мин.
Общо
450 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1.5 - 1.7 кг жили
  • картофи - 12 бр. средни
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 10 глави, малки
  • чушки - 2 бр. червени
  • чесън - 2 глави, на скилидки
  • целина - корен и листа
  • магданоз
  • домати - 200 мл
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - зърна
  • бахар
  • дафинов лист
  • вино - 300 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме жилите на късове и го поставяме в голямо гърне. Добавяме целите картофки, морковите и чушките, нарязани на шайби.

Слагаме още лука, чесъна, надребнената целина, скълцания магданоз, доматите.

Овкусяваме с подправките и наливаме виното. Добавяме вода, колкото да покрие съдържанието на гърнето. Съдът се покрива с фолио и се поставя похлупака му.

Когато жилите заврат, фурната се намаля на 50-100 градуса и яденето се оставя да къкри 6-7 часа. Можете да сложите фърнето във фурната късно вечерта и на сутринта да имате сготвена гозба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: