Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Двуцветен оризов сладкиш

Двуцветен оризов сладкиш

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Двуцветен оризов сладкиш2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л
  • масло - ½ с.л.
  • шоколад - 100 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
  • олио - 1 с.л.
  • галета - 1 с.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме ориза с 1 ½ ч.ч. вода до абсорбирането на водата.

Сваряваме млякото с маслото и когато започне да кипи, прибавяме в него ориза да се досвари.

Разделяме готовия ориз на две части. Едната разбъркваме с настъргания шоколад и ½ ч.ч. захар, а другата с останалата захар и лимоновата кора.

В намазнена и поръсена с галета тава сипваме на редове двете смеси.

Печем сладкиша в гореща фурна за половин час. Поднасяме го поръсен с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: