Начин на приготвяне
В огнеупорна тенджера или тиган загряваме зехтина и за 1-2 минути леко запържваме нарязаната на кубчета наденичка и чеснов салам с киселото зеле и свинските гърди. Изваждаме всичко в чиния, похлупваме, а в тенджерата изсипваме лука и морковите, които задушаваме до омекване.
Добавяме зелето и като бъркаме периодично наливаме бульона и виното, прибавяме кимиона, дафиновият лист, плодчетата от хвойна и картофите. Подправяме ястието с черен пипер и сол.
Похлупваме и оставяме да се задуши 20 минути на слаб котлон.
Добавяме нарязаните ароматни колбаси и разбъркваме. Изваждаме дафиновият лист, гарнираме ястието с лют пипер и поднасяме с изстудено червено вино за разкош.
* Винаги разполагам с домашно приготвени бульони. За свинския - обварявам свински джолан, към който добавям лук, моркови, черен пипер, пащърнак.
* В тази австрийска рецепта, наречена още Шукрут, добавят плодчета хвойна, придаващи особена пикантност.
Коментари
А иначе рецептата е представена добре!