Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Свински гърди с кисело зеле и картофи по бански

Свински гърди с кисело зеле и картофи по бански

AdminAdmin
Администратор
21596542
Свински гърди с кисело зеле и картофи по бански
Снимка: Admin
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Само ви се струва, че ходят хората в Банско заради ските - заради тези свински гърди с кисело зеле и картофи по бански е"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг, по - възможност осолени
  • кисело зеле - 1 по - малка зелка
  • картофи - 5 - 6 бр
  • дафинов лист - 2 бр
  • червени чушки - 1 суха чушка
  • черен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ястиято се приготвя с осолени свински гърди, които се осоляват 1-2 дни преди приготвянето на рецептата. Може да бъде приготвено и с пресни гърди.

Нарязваме гърдите на големи парчета, слагаме ги в тенджера и варим за 30 минути.

Прибавяме нарязаното кисело зеле и картофи.

Добавяме дафиновите листа и нарязаната суха червена чушка.

Варим ястието още един час, добавяме солта и черния пипер, и ястието е готово!

Това е традиционно ястие от Банско, което там се нарича: Комбари с кажел и свински гърди.

Да ви е вкусно!

P.S. по желание можете да добавите и кървавица към ястието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: