Начин на приготвяне
За блата:
Разбираме яйцата със захарта до побеляване. Пресяваме брашното и към него прибавяме бакпулвера. Печем в предварително загрята фурна в кръгла тава до зачервяване.
За крема:
В дълбока купа разбиваме яйцата и 100 мл от млякото, слагаме и брашното, разбиваме до получаване на хомогенна смес.
Останалото мляко го слагаме на котлона, след като заври, прибавяме захарта.
След като млякото е готово и захарта се е разтопила, го отделяме от котлона и на бавни струйки прибавяме яйчена смес. Връщаме го на котлона, като постоянно бъркаме до сгъстяване на крема. Сваляме готовия крем от котлона, прибавяме маслото и разбъркваме до стопяването му.
Във форма за торта разрязваме блата на две и първата част поливаме със сладка вода и ванилия. Слагаме половината от крема, поставяме втората част от блата и него поливаме пак със сладка вода, ванилия и останалата част от крема. Накрая поръсваме с настъргания шоколад.