Начин на приготвяне
Пресейте брашното и бакпулвера. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Разбийте всичките четири белтъка на сняг.
Отделно разбийте жълтъците и захарта. Когато се получи бял крем, добавете мазнината, брашното и ванилията. Накрая прибавете белтъците, като ги смесите много внимателно, за да не падне обемът им.
Пригответе пълнежа, като настържете ябълките на едро ренде. Покрийте с хартия за печене голяма правоъгълна тава, в която ще печете платката за рулото.
Върху нея разпределете равномерно настърганите ябълки. Поръсете със захарта и канелата. Отгоре разпределете кексовата смес. Печете в загряла на 180 градуса фурна до готовност.
Докато се пече пандишпанът, си пригответе крема. Разделете количеството мляко на две части. Едната половина кипнете заедно със захарта. Другата разбийте заедно с жълтъка и брашното и добавете на тънка струйка при врящото мляко.
Бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки. Когато сместа се сгъсти, махнете. Добавете маслото и канелата. Разбъркайте да се усвои маслото напълно.
Оставете да се охладете докато се изпече платката. Готовия пандишпан извадете и охладете за кратко. Обърнете го върху лист хартия за печене. Внимателно махнете другия лист.
Разпределете крема и навийте на стегнато руло. Охладете напълно. Чудесен десерт, истинска наслада за небцето.
Коментари