Пиле с ориз и чушки

mariqmariq
Новак
2515317
Пиле с ориз и чушки
Снимка: Jivka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • пилешко месо - 3 бр. цяло пилешко бутче
  • бульон - 1 зеленчуков + 1 пилешки
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зеленчуците и ги запържваме до златисто. Прибавяме изчистените бутчета и ги запържваме, докато хванат хрупкава коричка, слагаме една кафяна чаша вода и слагаме капак да къкри на бавен огън за около половин час.

След като месото е полуготово, слагаме ориза и бульоните и още една к.ч. вода. Когато водата изври, сваляме я от котлона и прехвърляме в тава и слагаме около 3 ч.ч. вода (зависи от ориза, ако е крина, се слагат 2 ч.ч вода, защото оризът се приготвя по бързо от българския), и в силно загрята фурна печем, докато заври.

След това намаляме на 170-180 градуса. Печем, докато оризът стане готов и златист.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: