Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско с пикантен сос и зеленчуци

Свинско с пикантен сос и зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско с пикантен сос и зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
155 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
185 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • коняк - около 1 ч.ч.
  • брашно - за овалване
  • масло - за пържене или олио
  • чушки - 3 зелени и 3 червени
  • лук - 1 глава
  • кисели краставички - 4 броя
  • моркови - 1 брой
  • зеле - 1/2 цветно, малка зелка
  • целина - от туршия, на око
  • мазнина - 2 с.л.
  • оцет - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кетчуп - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете крехкото свинско месо на парчета, посолете го и го наръсете с черен пипер. Залейте го с чаша коняк и го оставете на хладно за 2 часа да се овкуси.

След това извадете свинските късове, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в силно сгорещено масло или олио. Оригиналната рецепта е с фъстъчено масло.

Нарежете всички зеленчуци на тънки ленти, а лука на полумесеци. Запържете ги в 2 с.л. мазнина. Прибавете водата, оцета и кетчупа. Разбъркайте и след малко махнете от котлона. Поднесете свинското със задушените зеленчуци със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: