Солена питка охлюв

15/03/2016
"Разчистете място, защото тази солена питка с охлюв заслужава да бъде поставена в центъра на трапезата "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 652
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята, като се разбърква в част от топлото мляко със захарта и се оставя да шупне. Сипва се в брашното. Добавяме и останалите продукти и останалото прясно мляко, като от яйцата се отделя един жълтък - с него се намазва отгоре.

Замесваме меко тесто. Оставя се да втаса на топло за 30 минути. Готовото тесто се разделя на две части. Всяка се разточва на кръгла кора, намазваме с олио и поръсваме натрошено сирене. Отгоре се покрива с втората разточена кора. Нарязваме на ленти по 1 см.

Диагонално се навива на охлюв и се поставя в намазана с олио тава. Втасва още 20 минути, намазва се с разбит жълтък и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 40 минути до златиста коричка

Вкусотия!

Метална въртяща се точилка с пластмасови дръжки-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална въртяща се точилка с пластмасови дръжки
9.99 лв.
6.50 лв.
Виж ››

Въртяща се точилка с цветни дръжки, с която приготвянето на тестени изделия ще е още по-лесно и забавно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря Гери ,вкусни са всички домашно приготвени тестени изделия Не е диетично ,но имат страхотен вкус
0
0
Гергана  Георгиева
Като слънце грее,сигурна съм че е и много вкусна
0
0