Пилешко месо с лапад

Пилешко месо с лапад4 / 5
16/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Има десетки причини да се храним здравословно. Ние ще ви дадем три 1. Защото е полезно за нас. 2. Защото е вкусно. 3. Заради рецептата за Пилешко месо с лапад."

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • пилешко месо - 500 г сварено
  • ориз - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • джоджен - 2 стръка
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се задушава в загрято олио. Лападът се почиства и бланшира, докато смени цвета си. Изважда се и се отцежда, нарязва се на ситно.

Сипва се при задушения лук да се запържи за кратко, добавяме червения пипер, разбърква се и доливаме 700 мл топла вода.

Прибавя се измития ориз и пилешкото месо, моето е от буркан.

Овкусяваме със сол на вкус, варим до готовност на ориза. Страхотна пролетна гозба!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: