Чеснова пърленка с кашкавал

Aneliya ShishmanovaAneliya Shishmanova
Чирак
25
167
47
113
16/03/2016
"От кухнята се носи аромат на топла, току що изпечена чеснова пърленка с кашкавал "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 985
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пърленки

Начин на приготвяне

Към водата слагаме захарта, слагаме олиото и започваме да добавяме малко по малко от брашното, което предварително е смесено със сухата мая.

Започваме да месим, слагаме сол и сух чесън на вкус. Трябва да получим меко и еластично тесто. Разстиламе го в тава, аз използвам тази от фурната, върху хартия за печене.

Дебелината трябва да е не повече 2-3 см, така че ако е необходимо използвайте повече от една тава.

Отгоре намазване с масло и нахвърляме настъргания кашкавал. Печем веднага, като слагаме в студена фурна на 170 градуса с вентилатор до зачервяване на кашкавала.

Добър апетит!

Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Висококачествена бамбукова дъска за хляб с решетка
35.99 лв.
Виж ››

Всяко ястие е още по-вкусно, когато е придружено от няколко филийки хляб. Нашата бамбукова дъска за рязане на хляб ще ви помогне да се сдобиете с перфектните филийки. Практична, удобна, с красив дизайн и висококачествен материал. Бамбуковата дъска за хляб има специална решетка за събиране на падналите трохи. Устойчива на следи от нож при рязане.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Aneliya Shishmanova
Aneliya Shishmanova
17.03.2016 08:38
Благодаря ви, много добре се получи :).
Обикновено слагам чесъна пресен и счъкан върху изпеченото тесто, но този път поради липсата на прсен, замесих самото тесто с чесновя паста, хареса ни ;)
1
0
Мюрвет Юсуфова
Страхотно!Точно такава я обичам с чесън и кашкавал!
1
0