Кодрит Кадир

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
27/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Толкова е вкусна и сполучлива тази рецепта, че нямаме търпение да я споделим с вас! Разкошен лесен сладкиш за делник и празник!"

Необходими Продукти

  • за карамела
  • прясно мляко - 800 мл
  • яйца - 5 броя
  • захар - 200 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • за кекса
  • яйца - 2 брой
  • захар - 100 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 100 мл растително
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 100 г
  • какао - 2 ч.л
  • прясно мляко - малко, за сиропиране
  • захар - 5 с.л. за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за тавичка с диаметър около 22 см. За карамела разбийте яйцата със захарта, добавяме ванилията и прясното мляко. За кекса разбийте яйцата със захарта, добавяме млякото, олиото, бакпулвера, брашното и какаото.

На дъното на тавичка или кексова форма карамелизирайте 5 с.л. захар и сипете сместа за карамела. След това отгоре централно изсипете кексовата смес и я разпределете внимателно. Не се притеснявайте ако потъне - в последствие при печенето ще се издигне.

Сложете тавичката в друга тава на водна баня с около 2 с. гореща вода. Сладкишът Кодрит кадир се пече за около 50 минути на 180 градуса. Внимавайте при печене водата да не завира силно, защото кексът може да стане на шупли.

Щом се отлепи от стените, значи е готов. Сладкишът Кодрит Кадир оставете да се охлади с водната баня в хладилник за около 1 нощ. След това поръсете с малко топло прясно мляко и обърнете формата в поднос. По желание поднесете със захаросани плодове.

Рецептата за Кодрит Кадир е изпълнена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
526
49
33
21
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много по бързо е с 3-4 кроасана с шоколад-нарязват се на филийки нареждат се на дъното в тава с карамел ,заливат се с 1л мляко,захар на вкус и разбити 8 яйца !
19.03.2024 08:36
Анонимен
Анонимен
Сигурно е идеален
11.06.2022 12:10
1
Нали
Нали
От дълго време се каня да приготвя този десерт, а този изглежда невероятен.
03.02.2020 08:25
1
Ivanova
Ivanova
Изглежда супер.
А в кръгла тавичка ако го направя пропорциите същите ли да са за кекса
11.04.2019 22:43
2
Galq Ivanova
Galq Ivanova
Престраших се и го направих! Супер е !
11.02.2018 01:21
4
2
Мая Пенчева
Мая Пенчева
Разочарована съм, направих го, лесно и бързо се приготвя, но на вкус не ми хареса, прекалено сладък и сочен, комбинацията между кекс и крем карамел не ми допадна изопщо
26.08.2017 19:31
1
19
Станислава
Станислава
Невероятен е направих го буквално преди час и се поличи фантастично! :)
29.01.2017 01:32
7
Полина
Полина
Много вкусен сладкиш, изпробвайте го!
27.01.2017 20:50
5
1
Даниела Русева
Даниела Русева
Чудесен сладкиш. Колкото пъти съм го правила, винаги се е харесвал от почерпените. А този изглежда превъзходно.
27.01.2017 18:39
5
Потребител#180257
Потребител#180257
Веднъж по рецепта и стана невероятен а втория път комбинирах и останала печена тиква от предния ден също е уникална
14.12.2016 14:34
1
2
гина райчева
гина райчева
Стрхотна рецепта поздравления
14.05.2016 14:23
2
5
Diana
Diana
Обожавам този десерт! Реших да не качвам моята рецепта, тя се доближава най-много до тази и реших да кача снимката тук. Сочен блат, нежен карамел, каква по-добра комбинация от това :)
08.05.2016 10:57
16
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Това е десерта от моите топ10 любими и му е отредено първо място.Обожавам го!
Само ще допълня че млякото и яйцата трябва да са в съотношение 1:1, т.е на 1яйце се слага 100мл прясно мляко
26.02.2016 11:39
9
3
Биляна
Биляна
Направих го но взех рецептата от друго място,там пишеше..за кекса 1бр яйце....получи се и на вкус беше страхотен но мисля че яйцето му дойде малко,следващия път ще е с 2 яйца :)Пуснах снимките които направих на моя сладкиш в Фейсбук и получих доста добри отзиви :)
31.01.2014 11:06
14
1
Ина
Ина
Моят съвет, за по-добра плътност на карамела, е да използвате 8 яйца :) Да ви е сладко :)
04.10.2013 12:35
13
1