Еклери с пухкав крем

МаринелкаМаринелкаНовак823
17/03/2016
"Готови ли сте за малко висш пилотаж в кухнята?"
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции20-25
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 584
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се водата с олиото на котлона да заври и изсипваме брашното наведнъж, като бъркаме енергично до гладка смес.

Оставяме да изстине и прибавяме едно по едно яйцата, като разбиваме с миксер до поемането им, за да стане гладка лепкава смес.

С помощта на шприц или с лъжичка се гребва от сместа и се слага в тава, застлана с лист хартия, с разстояние между тях. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути.

Кремът се приготвя, като към заврялото мляко и захарта се излива на тънка струйка размитото брашно с водата и се бърка до сгъстяване. Отнема се от котлона и се оставя да се охлади, след това се слага кравето масло и ванилиите и се разбърква.

Кремът трябва да е напълно охладен и към него се прибавя разбитата сметана, бърка се внимателно, за да остане пухкав.

Еклерите се срязват по средата и се пълнят с крема. Отгоре се глазират с малко разтопен шоколад, смесен с малко течна сметана.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар