Домашни милинки

17/03/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Вкусни и много пухкави домашни милинки - приготвени по стара селска рецепта от кърджалийско"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 842
  • Преглеждания за месеца208
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипваме маята в хладката вода, добавяме захарта и 2 с.л. брашно, разбъркваме и оставяме за шупне на топло за 15 минути.

Прибавяме пресятото брашно, млякото и солта и замесваме меко тесто, което оставяме да втаса на топло за 30 минути.

От втасалото тесто късаме малки топки, колкото орех, потапяме ги в разтопената мас и ги нареждаме в тавичка. Оставяме да втаса за още 30 минути.

За заливката:

В маста запържваме брашното, прибавяме предварително разтопеното масло и разбъркваме. Сваляме от котлона и леко охлаждаме, заливаме милинките и отгоре поръсваме със ситно натрошеното сирене.

Печем в предварително загрята фурна 190 градуса докато се зечервят, около 30-40 минути.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Габриела
Габриела
16.05.2019 12:06
Стахотно се получи! Благодаря за рецептата :)
0
0
Виктория Петрова Костова
Майсторска работа! Уникално...
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Идеална закуска са ,но предпочитам да не са с мас стават ми по тежки ,правя с олио и вкуса не се променя
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв