Бухти с жълтъци

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5 порции
"Сладки бухти с жълтъци, за отличен старт на деня! Няма да ни откажете, нали?"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая за хляб - 25 г
  • краве масло - 100 г
  • захар - 60 г
  • жълтъка - 4 бр.
  • щипка сол
  • брашно - 500 г
  • За пълнежа
  • орехи - 150 г
  • захар - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 прах
  • олио - за пържене
  • пудра захар - 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На тестото: Разтваряме маята в хладко мляко, след което прибавяме маслото, захарта, жълтъците, солта и постепенно брашното и замесваме меко тесто, което оставяме да втаса.

На пълнежа: През него време правим пълнежа, като в купа начукваме ореховите ядки, захарта, яйцето, ванилията и разбъркваме хубаво

След което разточваме кора с дебелина 1 см и с чаша изрязваме кръгчета. Слагаме от пълнежа, прегъваме ги на две и притискаме краищата им, за да не се разтече пълнежа.

Приготвените бухти нареждаме в посипана с брашно тава и ги оставяме да втасат, след което ги пържим в олиото, а готовите поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: