Начин на приготвяне
Оставете бутертестото да се отпусне. Измерете дъното на форма с отделящи се страни и изрежете два блата. Надупчете ги с вилица на няколко места, след което ги изпечете в загрята фурна до златисто.
След като се изпекат, още докато са топли се разделят на две части. Остатъците от тестото също се изпичат, след което се използват за украса на тортата. Сипете 600 мл от млякото в тенджера на котлона, добавете маслото, ванилиите и захарта.
Бъркайте докато кипне. В отделна купа разбийте 3 яйца с 200 мл мляко и 4 с.л. брашно (пресяти). Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. На много бавна струя сипете яйчената смес към вече кипналото мляко и бъркайте непрекъснато.
Варете крема до сгъстяване, а след като е готов го оставете да изстине малко. Охладете и блатовете. Вземете формата и сложете първата половина от блата, а отгоре сипете крем. Следва другия блат, отново крем.
Редувайте така до изчерпване на продуктите. Натрошете отгоре останалото изпечено бутертесто. Завийте тортата с фолио и оставете в хладилник за няколко часа.