Начин на приготвяне
На едно яйце отделяме част от белтъка внимателно в купичка. Отрязваме си хартия за печене с формата на тавата на фурната. С молив си разделяме половината. Половината я нарисуваме с молив с череши и ябълки.
В купичка слагаме белтък - 1/2, около захар 2 с.л и 2 с.л брашно. Добавяме и маслото. Разбъркваме всичко докато стане кашичка. Разделяме я на две, като в едната слагаме на върха на ножа червена боя, а в другата също толкова зелена.
Разбъркваме ги докато си поемат боята - всяка една от смесите с отделни лъжици. С помощта на малки найлонови пликчета за стотинки, на които сме изрязали в единия край малка дупка, си пълним първо от зелената смес.
Рисуваме по контурите дръжки и листа. С червената боя рисуваме самите плодове на черешите и ябълките. Оставяме нарисувания лист в фризера да стегне. В суха купа разбиваме 4 цели яйца, 1 жълтък и част от белтъка. Добавяме захарта и пак разбиваме с миксера. Пресяваме брашното с ванилиите и бакпулвера. Постепенно прибавяме и тях. После и олиото. Всичко разбъркваме много добре.
Вадим си листа и го слагаме в тавата. Изсипваме сместа за блата и заглаждаме. Печем в загрята на 170 градуса фурна около 9 мин. Като се изпече го вадим. Обръщаме блага върху суха кърпа. Махаме хартията внимателно. Режем през средата.
Слагаме половината блат без рисунките в табла. Мажем го много добре със сладко от сини сливи. Смиламе орехите с машинка. Разпределяме ги върху сладкото. Разпределяме 1/2 ч.ч сок от компот от праскови отгоре, за да се напои с помощта на супена лъжица.
Сока го слагаме равномерно навсякъде. После слагаме рисувания блат. Напояваме го с другата 1/2 ч.ч сок от компота. Режем десерта по средата по дължина и после го делим и по ширина. Всяка част пак по средата. Целта е да станат равни по големина 8 пастички. Идеята е взета от няколко кулинарни сайта.