Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния от лопуш, ориз и пилешко

Яхния от лопуш, ориз и пилешко

NEVINEVI
Помощник Готвач
1621k5283
Яхния от лопуш, ориз и пилешко
Снимка: NEVI
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8
"Днес ще ви предложим една много вкусно, лесно и здравословно ястие приготвено по стара българска рецепта"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500г сварено
  • ориз - 1 ч.ч.бланширан
  • лопуш - 400 г
  • моркови - 100 г
  • лук - 100 г кромид
  • чушки - 100 г
  • домати - 200 мл консерва
  • олио - 4 - 5с.л
  • царевично нишесте - 1 с.л
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • универсална подправка - 1ч.л зеленчукова пикантина
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на дребно лука, чушките, моркова и лопуша. Сипете в тенджера олиото и запържете зеленчуците. Прибавете ориза и шест чаши вода (може и пилешки бульон).

Овкусете със сол и пикантина, оставете да ври на слаб огън. Когато оризът поомекне, прибавете червения пипер, доматите и накъсаното пилешко месо (аз ползвах филе, но и с бутчета става).

Варите до готовност на ориза. Сгъстете яхнията с разтвореното в 3-4 с.л вода царевично нишесте и варете още 5 минути. Подправете с черен пипер, чубрица и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: