Турско кафе по кърджалийски

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
22/03/2016
"Знаете ли как да направите перфектното турско кафе? Вижте тук"
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 563
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кафе - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 1 к.ч. прясна със стайна температура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В медно джезве слагаме кафето, което е смес от арабика и леблебия 5 към 1, добавяме захарта и заливаме с водата.

Разбъркваме няколко пъти с лъжичка. Слагаме джезвето върху котлон и варим кафето на слаб огън.

Когато се образува каймак, преди кафето да кипне, с лъжичка взимаме каймака и го слагаме в чашката, в която ще пием кафето.

Отново изчакваме да се образува каймак и отново го отстраняваме. Правим същото още един път и изчакваме кафето да кипне.

Сваляме от котлона и изсипваме внимателно в чашата. Поднасяме с вода и нещо сладко.

Порцеланов буркан за кафе - 900 мл-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Порцеланов буркан за кафе - 900 мл
9.00 лв.
6.93 лв.
Виж ››

Какъв по-подходящ съд за съхранение на кафе от стилен порцеланов буркан с надпис кафе, питаме ние

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Тъкмо имах нужда от едно такова силно и ароматно кафе :-)
0
0