Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тракийска баница

Тракийска баница

Тракийска баница
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Днес ще ви споделим тази разкошна тракийска баница с богата плънка, която си заслужава да опитате"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет фини
  • сирене - 400 г
  • кисело мляко - 250 г
  • прясно мляко - 500 г
  • ориз - 150 г
  • яйца - 6 бр.
  • масло - 50 г
  • олио - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява и се отцежда от водата. Оставя се да изстине. В купа се разбиват четири яйца, добавя се киселото мляко, натрошеното сирене и отцедения ориз.

Разбърква се добре. В кръгла тава намазана с олио се поставят три кори, като всяка се поръсва с малко олио. Върху третата кора се разпределя от плънката.

Отгоре се редят нови три кори, поръсени с олио, пак плънка и така докато свършат корите. Баницата се нарязва на квадрати или като торта.

Върху нея се слагат тук-там парченца масло и се залива с разбити две яйца и прясното мляко.

Печем в загрята фурна 180 градуса около 1 час. Изважда се и се охлажда, чак тогава се сервира. Чудесна е с пресни зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Вальо
Вальо
Богата на продукти.Браво!Ще я пробвам.
Дали няма да стане по-добре, ако се направи с по дебелите кори.
15.10.2016 15:11
1
Ламби
Ламби
Страхотия :-)
13.04.2016 21:49
5
1