Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен лук с бял сос

Зелен лук с бял сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Зелен лук с бял сос1 / 2
23/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • зелен лук - 3 връзки
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • джоджен - няколко стръка пресен
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • прясно мляко - 3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр. пресни
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зеления лук, измиваме го и нарязваме на ситно. Задушаваме лука в олиото и малко вода заедно с нарязаните пресен магданоз и джоджен.

Като омекнат добавяме брашното и посоляваме на вкус. Наливаме прясното мляко и варим на тих огън няколко минути.

Застройваме ястието с разбити яйца. Поднасяме поръсено с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: