Сушени сливи

Сушени сливи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9414k1015k
Сушени сливи1 / 4
18/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Дъхави сушени сливи, които може да използвате в кухнята или просто за похапване!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ще Ви предложим два варианта на сушени сливи.

Сливите могат да се сушат на домашната печка. За целта обаче трябва да се заредите с малко търпение, тъй като обработката им изисква доста време.

Добре измитите сливи се нареждат в тава. Поставят се във фурната за осем часа при температура не по-висока от 50-55 С. След първите осем часа, температурата се повишава на 60-65 градуса за още 8 часа.

След 16-часовото печене сливите се изваждат и се оставят да престоят едно денонощие при стайна температура. След което за още 8 часа отново се поставят във фурна при 75-80 градуса.

Ако варианта с печката не ви харесва, можете да изсушите сливите и на слънце.

Плодовете се нареждат върху хартия, поставят се в слънчево и чисто помещение. Необходими са 8 до 10 дни за пълното изсушаване на сливите.

От 10 кг сливи се получават около 3 килограма сушени сливи.

Рейтинг

5 4
4 3
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка: