Начин на приготвяне
Слагаме в малко подсолена вода 2 глави ситно нарязан лук да се задуши. Когато водата заври прибавяме телешкия дроб, почистен от жили и нарязан на парчета, чубрицата, дафиновия лист и черен пипер. Варим на слаб огън. Когато дробът се свари го изваждаме.
Приготвяме сос: Нарязваме на дребно 1 глава лук, моркова и целината и ги запържваме до бледорозово с 2-3 с.л. брашно. Прибавяме доматеното пюре, разбъркваме и наливаме бялото вино.
Когато виното се поизпари наливаме водата в която сме варили дроба и варим соса 10-15 минути.
Прибавяме киселите краставички, нарязани на много ситно и слагаме да възври. Опитваме на сол и прибавяме сварения дроб.