Свинско със зеленчуци в уок

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Когато искате да приготвите за семейството си нещо наистина вкусно и ароматно, е време да извадите уока и да запретнете ръкави."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 - 350 г
  • печурки - 300 г пресни
  • чушки - 4 бр. различни цветове
  • лук - 2 големи глави, кромид
  • зеленчуци - 150 - 200 г микс (грах, морков, царевица)
  • кашкавал - 50 - 60 г
  • сол
  • олио - 2 с.л.
  • чубрица - ронена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на хапки, гъбите измиваме и нарязваме на филийки, почистваме и нарязваме чушките на лентички, лука почистваме и нарязваме на полумесеци, кашкавалът се настъргва.

Слагаме уока на котлона и сипваме олиото да загрее леко, след което слагаме месото да се пържи (5 мин.), като често разбъркваме да се изпържи от всички страни.

След това прибавяме гъбите и продължаваме да разбъркваме периодично (7-8 мин.), след това прибавяме лука и чушките (още 5-6 мин.с разбъркване), след това прибавяме и замразения микс (10 мин).

След като е почти готово, слагаме сол на вкус и щипка чубрица, разбъркваме още 1-2 мин. поръсваме с настъргания кашкавал и пресен магданоз и махаме от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: