Начин на приготвяне
Бисквитите се натрошават на ситно и се оформят на тесто с разтопеното масло. В тава с махащи се стени внимателно се прилепва по дъното и се прави бордюрче, дебело 2-3 см, по стените.
Блатът се пече за 10 мин. в предварително загрята на 180 градуса фурна. Изважда се и се оставя да се охлади добре. В дълбок съд се разбиват яйца със захарта, ванилията и сокът от портокала.
Към тях се добавят изварата и заквасената сметана и накрая портокаловите корички. Сместа трябва да се получи гладка, хомогенна и полутечна.
Излива се върху блата и се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна за около 30-40 мин . или докато повърхността покафенее и се стегне.
Изважда се и се охлажда добре и накрая се намазва със сладко от ягоди. Оставя се в хладилник за няколко часа. Най-вкусен чийзкейкът е след 24 часа престой в хладилника.
Това спомага вкусовете хубаво да прилегнат и тръпчивостта на изварата постепенно ще изчезне. Става невероятно вкусен и лек. Да ви е сладко!