Начин на приготвяне
Първо се приготвя сиропа. В касерола сипваме водата, захарта, ванилията и портокаловия сок. Вари се 5 минути и се оставя да се охлади.
Приготвя се плънката. В купа се разбива яйцето, захарта, киселото мляко с разбита в него сода, олио и канела. Локумът се реже на кубчета. Вземат се два листа кори, първият се поръсва с олио, отгоре поставям втори лист и се намазва с 3-4 с.л. от плънката.
В единия край се нареждат парченца локум и цялата кора се поръсва с малко смлени орехови ядки. Навиват се двата листа заедно на руло. Така се прави и с останалите кори.
Ако ви остават три листа може да направите рулото и с трите Нареждат се рулата в намазана с олио тава. С нож се нарязва баницата на парчета, поливаме в разрезите с олио.
Загрява се фурната на 180 градуса, мятаме тавата и печем 25 минути до зачервяване. Изважда се и заливаме с охладения сироп Оставя се за една нощ да попие. Най сочна и вкусна е на другия ден. С тази ароматна и сладка баница ще очаровате всички! Да ви е сладко!
Коментари