Начин на приготвяне
Разрежете пилешките гърди на две. Начукайте пилешките пържолки и ги натрийте със сол и черен пипер.
Изпържете месото в загрято олио в тиган за около 6 мин. от всяка страна. Можете да изпечете пилето и на скара. Извадете изпърженото месо и го покрийте с фолио и приберете на топло.
Междувременно нарежете лука на кръгчета, а чушките предварително почистени от семките на тънки ивици. Нарежете чесъна на ситно.
Запържете кръгчетата лук, лентичките чушки и чесъна за кратко в тигана от пилето.
Добавете лимоновия сок и лимоновата кора и задушете зеленчуците за 5 мин. Върнете месото в тигана и залейте с бульона.
Захлупете отново и задушете за 10 мин. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Поднесете пържолите върху канапе от чушките и лука. По желание можете да добавите гарнитура ориз или домашни картофки соте.
Пилешките гърди с лук и чушки са много вкусни.
Ако рецептата ти допада, опитай и рецептите ни за пилешки жулиени, вкусни пилешки пържоли или пилешки хапки.