Вкусно и лесно пиле на фурна със зелен лук и бира

28/03/2016
Теодора Мещерова
отТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
"Смятаме, че комбинацията на пиле и бира е изключително сполучлива. Комбинацията на пиле с бира и още бира е даже по-сполучлива, вие как мислите?"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 233
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на полумесеци. Сложете ги в подходяща намазнена тава.

Моркова обелете и нарежете на кубчета. Добавете към картофите. Наситнете стария и зеления лук. Чушката нарежете на ивички.

Овкусете с подправки.

В чиния сипете олиото и всички подправки. Разбъркайте добре. С помощта на четка намажете парчетата пиле и подредете върху зеленчуците. Налейте бирата и добавете още малко вода.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете 1 час в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като мине 1 час, отстранете фолиото и допечете за още 10-15 минути на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар