Начин на приготвяне
В хладка вода активирайте маята заедно със захарта и щипка брашно. Отделно пресейте заедно брашното и солта. Когато маята шупне, я добавете към брашнената субстанция и разбъркайте.
Прибавете зехтина и замесете меко тесто. Оставете на топло да втаса за около час. В тиган разтопете маслото. Добавете счукания чесън и настъргана кора от лимон.
След около 1-2 минути добавете виното и лимоновия сок. Добавете почистените скариди и гответе до порозовяване на скаридите.
От вече втасалото тесто разточете кора с дебелина по ваш вкус.
Намажете я със соса от скаридите. Поръсете моцарела, наредете скаридите и завършете с пармезан.
Поръсете пицата със ситно нарязан див лук. Печете 15-20 минути.
Пицата със скариди е готова.