Начин на приготвяне
Почистваме патладжаните от дръжките и ги нарязваме на кръгчета. Посоляваме и оставяме за 30 минути да се отдели горчивия сок. Задушаваме в олиото. Изваждаме патладжаните от мазнината.
Каймата размиваме с малко вода, смесваме с нарязан дребно лук и слагаме да се запържи в маслото и олиото от пържене на патладжана, докато си промени цвета и стане на гранулки.
Посоляваме, ръсваме черен пипер, червен пипер и добавяме нарязаните домати. Подправяме с нарязан на ситно пресен копър. В намазана с мазнина тавичка, редим патладжани, отгоре ред кайма и отново патладжани и така докато свършим всички продукти.
Отгоре трябва да има ред патладжани. Наливаме една чаена чаша топла вода и печем в загрята силна фурна до зачервяване. Изваждаме и заливаме с разбити две яйца с прясно мляко и брашното. Връщаме във фурната да се запече.