Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с кайма и патладжани

Мусака с кайма и патладжани

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Мусака с кайма и патладжани1 / 2
29/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
46

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • патладжани - 1 кг
  • лук - 2 бр.
  • масло - 60 г
  • олио - 1 к.ч.
  • домат - 4 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • копър - 1 връзка пресен
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 2 бр. пресни
  • прясно мляко - 2.5 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме патладжаните от дръжките и ги нарязваме на кръгчета. Посоляваме и оставяме за 30 минути да се отдели горчивия сок. Задушаваме в олиото. Изваждаме патладжаните от мазнината.

Каймата размиваме с малко вода, смесваме с нарязан дребно лук и слагаме да се запържи в маслото и олиото от пържене на патладжана, докато си промени цвета и стане на гранулки.

Посоляваме, ръсваме черен пипер, червен пипер и добавяме нарязаните домати. Подправяме с нарязан на ситно пресен копър. В намазана с мазнина тавичка, редим патладжани, отгоре ред кайма и отново патладжани и така докато свършим всички продукти.

Отгоре трябва да има ред патладжани. Наливаме една чаена чаша топла вода и печем в загрята силна фурна до зачервяване. Изваждаме и заливаме с разбити две яйца с прясно мляко и брашното. Връщаме във фурната да се запече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: