Начин на приготвяне
Тестото: Млякото се затопля и в него се разтваря маята, след което прибавяме останалите съставки и постепенно прибавяме брашното, да се получи меко тесто. Оставяме да втаса за около 30 минути.
Нарязваме салам на тънки лентички, кашкавала рендосваме, а сиренето ще натрошим направо върху пицата.
След като тестото е готово, разточваме го на не много тънка кора, мажем го с доматеното пюре, поръсваме със салама, натрошаваме сиренето, поръсваме с настъргания кашкавал и най-отгоре накъсваме магданоза.
Навиваме готовата пица на руло и я нарязваме на филийки (около 1.5 см), след което ги нареждаме легнали в тавичка върху хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180-220 градуса за 15-20 минути.
Сос: Смесваме млякото и майонезата и хубаво разбъркваме, след което прибавяме и останалите съставки и разбъркваме отново.
Поднасяме пицата със соса.
Коментари