Начин на приготвяне
Измиваме патешките маншони и заливаме с 2 литра вода. Варим 30-35 минути, изваждаме маншоните от бульона и прецеждаме бульона през цедка.
Слагаме отново на котлона, връщаме патешките маншони да се варят и прибавяме обелените цели картофи, цял стрък зелен лук и стрък пресен джоджен. Ръсваме черен пипер.
Варим супата още 20 минути, за да се сварят картофите и месото (при необходимост може да увеличим времето на варене, докато се сварят). Когато са готови, изваждаме картофите и маншоните от супата. Махаме и зеления лук и джоджен.
Добавяме във врящия бульон 2-3 супени лъжици фиде, сол на вкус и една чаена лъжичка краве масло (слагаме за аромат, друга мазнина не е необходима, защото патешкото месо е по-мазничко). Доливаме топла вода и оставяме да ври, а картофите намачкваме, маншоните обезкостяваме и нарязваме.
Прибавяме месото и картофите към супата (към намачканите картофи наливаме от супата и получената картофена кашичка, по-лесно изливаме във врящата супа).
Варим супата още малко, докато се свари фидето, и при необходимост доливаме вода. Готовата супа застройваме с разбито едно яйце с три супени лъжици кисело мляко и една чаена лъжичка брашно.