Начин на приготвяне
Обелваме, измиваме и нарязваме картофите на големи кубчета. Нарязваме лука на ситно и го запържваме със зехтина в дълбок тиган. Добавяме каймата и запържваме, докато стане на трохи. Слагаме подправките (на вкус) и доматеното пюре.
Разбъркваме всичко и прибавяме картофите, за да се смесят с всичко, около 1-2 минути. Изсипваме в подходящ съд, сипваме вода, колкото да се покрият картофите - горе долу 400-500 мл, и слагаме да се пече в загрята на 200 градуса фурна.
Когато картофите омекнат, приготвяме заливката. Разбиваме яйцето с киселото мляко, прибавяме брашното и содата и заливаме мусаката.
Когато бухне силно, пускаме само грила на фурната на максимална температура, за да може заливката да придобие златист цвят за 3-4 минути.
Изваждаме от фурната и поднасяме с пресен магданоз.
Коментари