Пълнени гъби с кашкавал и белтъци

VeskaVeskaНовак151614
30/03/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо894
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват от пънчетата и се обелват. Смесват се соевият сос, шипка сол, медът и черният пипер много добре. С маринатата се заливат гъбите и се оставят да престоят за около 30-40 минути.

Белтъкът се разбива на пяна с щипка сол. Кашкавалът се настъргва на най-ситно ренде. Млякото и кашкавалът се прибавят към белтъка и се размесва внимателно.

Гъбите се пълнят с белтъчната смес, поливат се с малко олио (може да се сложи и малка бучка масло по желание).

Слагат се в студена фурна, която се загрява до 200 градуса. Пекат се докато кашкавалът се разтопи и получи лек кафяв загар.

Друг вариант е да се запекат леко гъбите с малко олио предварително, за около 10 минути, и тогава да се напълнят с белтъчната смес и да се допекат само докато се разтопи кашкавалът.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар