Начин на приготвяне
Сварявам месото в подсолена вода и 3-4 с.л. олио. Изваждам и го измивам, прецеждам бульона. Обелвам картофа, режа на кубчета, моркова настъргвам, чушката нарязвам на малки и тънки лентички.
Всичко това слагам в бульона и връщам на котлона. След 10 минути добавям шепа ориз. Докато поври оризът, накъсвам месцето и го слагам в супата, добавям шепа тънко фиде и изключвам котлона.
Затварям плътно с капак. През това време разбърквам киселото мляко, добавям куркумата, прясно изцедения лимонов сок и разбърквам.
На тънка струя и при непрекъснато бъркане добавям към моята пилешката супа. Овкусявам със сол. Сервирам със ситно нарязан пресен магданоз.