Начин на приготвяне
Замесва се тесто от продуктите и оставяме да втаса за 30 минути.
Тестото се разделя на малки топчета. Всяко се сплесква на малка питка и се поставя върху дъното на форми за кексчета, намазани с масло.
Нареждат се в тава, печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути. Изваждаме и отделяме от формите.
Приготвя се супата. Лападът се почиства и попарва в кипяща вода за 3 минути. Отцежда се, а бульонът се запазва.
Загрява се олиото и се задушават нарязани на ситно парчета морков, лук и лапад. Заливат се с бульона, овкусява се със сол и варим до готовност.
Охладената супа се застройва със сметаната и се пюрира. Сипваме в тестените купички и поръсваме с малко натрошено сирене. Вкусно и ефектно!