Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа от лапад със сметана в тестени купички

Крем супа от лапад със сметана в тестени купички

Крем супа от лапад със сметана в тестени купички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Има начин да направите от обикновената пролетна супа шедьовър и ние ви го предлагаме. Все пак се храним и с очите"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • вода - 150 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • брашно - 400 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • масло - 1 ч.л. за намазване
  • за супата
  • лапад - 300 г
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз
  • течна сметана - 100 мл
  • сирене - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесва се тесто от продуктите и оставяме да втаса за 30 минути.

Тестото се разделя на малки топчета. Всяко се сплесква на малка питка и се поставя върху дъното на форми за кексчета, намазани с масло.

Нареждат се в тава, печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути. Изваждаме и отделяме от формите.

Приготвя се супата. Лападът се почиства и попарва в кипяща вода за 3 минути. Отцежда се, а бульонът се запазва.

Загрява се олиото и се задушават нарязани на ситно парчета морков, лук и лапад. Заливат се с бульона, овкусява се със сол и варим до готовност.

Охладената супа се застройва със сметаната и се пюрира. Сипваме в тестените купички и поръсваме с малко натрошено сирене. Вкусно и ефектно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: