Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле с домати на фурна

Прясно зеле с домати на фурна

Прясно зеле с домати на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 4
31/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страшно вкусно и всички продукти ще ви излязат 2-3 лв."

Необходими Продукти

  • зеле - 1.5 кг прясно
  • домати - 1 ч.ч. консерва
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 3 стръка
  • лимонтузу - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се нарязва на ситно, претрива се със сол и се пържи в загрято олио до омекване.

Добавят се нарязаните домати и червеният пипер. Залива се с гореща вода и се задушава на тих огън.

Прехвърля се в тава полусварено и се запича в загрята на 180 градуса фурна.

Готовото постно зеле се поднася с нарязан магданоз и люта чушка. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В "начин на приготвяне " не видях описано кога се слага лимонтузу-то?
08.07.2023 22:06
4
1
Petia Koleva
Petia Koleva
Добавям и чили сос класик, който е локо лют и дава допълнителен аромат.
10.07.2019 12:44
4
2
Petia Koleva
Petia Koleva
Не разбирам, защо е необходимо на зелето да се слага лимонтузу, при положение, че в него има домати, а ако не ви е достатъчно кисело, можете за добавите още домати. Освен това, и на прясно, и на кисело зеле задължително слагам дафинов лист и чер пипер.
10.07.2019 12:40
25
7
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Точно сега му е сезона!
06.10.2017 19:24
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Обожавам такова постно прясно зеленце и често си го правя.
30.04.2016 18:45
6
1