Начин на приготвяне
В купа сипваме млякото, добавяме содата и размесваме хубаво с лъжица, след което добавяме солта, водата и започваме да добавяме брашно.
Отначало бъркаме с лъжица, после изсипваме в тава, в която предварително слагаме брашно за да не залепне, изсипваме сместа и започваме да месим с ръце до получаване на средно меко тесто.
В тиган изсипваме олио, което слагаме на котлона. През това време си режем от тестото средно големи топчета, разплескваме ги с ръка (задължително намаслена с олио, защото иначе ще лепне) и слагаме по-малко от натрошеното сирене.
Сгъваме на две, затваряме хубаво краищата и слагаме в горещото олио. И така със всички. Мекиците може да направим и веднага, тестото не е нужно да втасва.
Коментари