Задушено пиле с чесън

01/04/2016
"Наказанието за задушаване на пиле с чесън е .... изяждане на втора порция "
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 633
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме до златисто ситно нарязания лук в мазнината.

Прибавяме брашното, доматите и нарязаните на филийки скилидки чесън, зърната черен пипер и червения пипер и разбъркваме. Измиваме пилето и нарязва на порции.

Всяко парче се посолява и реди в йенска тенджера с капак.

Залива се с приготвения доматен сос, виното и водата и се поставя капака.

Слагаме го във фурната да се задушава до готовност на месото.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар