Усукана пита

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
234
2k
664
1k
3
01/04/2018
"Следвайте внимателно инструкциите и вие ще може да впечатлите семейството си с такава усукана пита "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 409
  • Преглеждания за месеца131
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от продуктите и то веднага се разделя на 4 части.

От тях се разточват 4 кори - 20-25 см в диаметър, намазани с олио, като на 1-та и 3-та се поръсва и сирене на вкус. Най горната кора не се намазва с олио.

Така получената купчинка от кори се разтяга малко с пръсти до диаметъра на тавата. Нарязват се ленти - 3-4 см, усукват се леко и се нареждат в тавата, намазана с олио и покрита с хартия за печене на дъното.

Оформената пита се оставя да втасва 1 час на 30-40 градуса във фурната, покрита с найлон.

След това се намазва с 1 жълтък, малко пр. мляко и олио.

Пече питката се на 180 градуса до готовност, като първите 20 минути е само на включен долен реотан, след което се включват и двата реотана за още 15-20 минути до готовност, но и според фурната.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Правих тази питка ,страхотна е ,браво Таня
1
0
Биляна Владова
Браво, много добре изглежда
1
1