Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Усукана пита с кашкавал и сирене

Усукана пита с кашкавал и сирене

Усукана пита с кашкавал и сирене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Вкусна е със сирене, вкусна е и с кашкавал - но и с двете в комбинация е просто неустоима"

Необходими Продукти

  • вода - 300 мл
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • суха мая - 1 пакет
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 2 кубчета кафява
  • сол - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. без жълтъка
  • ленено семе - 1 с.л. смляно
  • брашно - 700 г
  • плънка
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 50 г
  • семена - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в топла вода със захарта и оставяме да бухне 10 минути. С останалите продукти се замесва тесто и оставяме да втаса на топло 30 минути.

В купа смесваме натрошено сирене и малки кубчета нарязан кашкавал.

Втасалото тесто се разделя на три части. Всяка се разточва на кръгла кора с диаметър 30 см, намазва се с олио и поръсваме с плънка. Нареждат се една върху друга, в средата поставете чаша и от нея навън се реже на 8 сектора.

Всеки се усуква по два пъти, в широката част се прави разрез и краищата се подгъват отдолу.

Втасва още 10 минути, намазва се с разбит жълтък с 2 с.л. олио и поръсваме семена.

Печем питката в загрята фурна 180 градуса около 35 минути до златисто.

Изважда се, покриваме с кърпа за 5-10 минути и е готова за хапване.

Усуканата пита с кашкавал и сирене е много вкусна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: