Начин на приготвяне
Разбърква се маята в топла вода със захарта и оставяме да бухне 10 минути. С останалите продукти се замесва тесто и оставяме да втаса на топло 30 минути.
В купа смесваме натрошено сирене и малки кубчета нарязан кашкавал.
Втасалото тесто се разделя на три части. Всяка се разточва на кръгла кора с диаметър 30 см, намазва се с олио и поръсваме с плънка. Нареждат се една върху друга, в средата поставете чаша и от нея навън се реже на 8 сектора.
Всеки се усуква по два пъти, в широката част се прави разрез и краищата се подгъват отдолу.
Втасва още 10 минути, намазва се с разбит жълтък с 2 с.л. олио и поръсваме семена.
Печем питката в загрята фурна 180 градуса около 35 минути до златисто.
Изважда се, покриваме с кърпа за 5-10 минути и е готова за хапване.
Усуканата пита с кашкавал и сирене е много вкусна!