Лапад с картофи

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Лапад с картофи
Снимка: Рая Андонова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Хем веган, хем вкусно - това е възможно само при нас"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва. Картофите се обелват и нарязват на по-големи кубчета. Лападът се измива и почиства от дръжките.

В олио на дъното на тенджера се запържва лукът. След това се добавят и картофите да се запържат.

Добавя се червеният пипер и се разбърква добре, докато се разтвори добре. Налива се 1 к.ч. вода и се задушават картофите за около 10 минути.

След това се добавя лападът и се разбърква. Налива се още вода, колкото да се покрият картофите.

Когато картофите са сварени, се добавят и сол и черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: