Пухкав селски хляб

NEVINEVI
Помощник Готвач
162
49
8
3
02/04/2016
"С хрупкава коричка и аромат, който ще ви напомни за слънчевите лета на село "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо30 119
  • Преглеждания за месеца433
  • Преглеждания за седмицата24
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • брашно - 650 г
  • вода - 350 мл
  • мая - 20 г прясна
  • HOSSO - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете водата и в 50 мл от нея разтворете маята, захарта и две супени лъжици брашно. Разбъркайте добре до гладка каша, оставете да шупне за 10-15 минути на топло.

Пресейте брашното и солта и направете кладенче, в него сипете олиото и вече шупналата мая. Започнете да месите, като постепенно прибавяте от останалата хладка вода. Месите до получаване на меко тесто, което не лепне по ръцете. Трябва да месите тестото поне 5-10 минути.

Прехвърлете тестото в намаслена купа и оставете да втаса за 30 минути на топло. Застелете дълбока тава с хартия за печене и намажете с олио. Премесете тестото и оформете кръгъл хляб, сложете го в тавата и оставете да втаса за един час на топло.

Направете разрези по повърхността на хляба и поръсете с брашно. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурната до готовност. След като се изпече хлябът, изключете фурната и оставете вътре за още 15-20 минути

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Добра рецепта, благодаря! Хлябът стана много хубав!
0
0
krasimiratsakova
krasimiratsakova
22.08.2019 17:44
Невероятен хляб!
0
0
Мария Жекова
Мария Жекова
02.02.2019 16:19
Страхотна рецепта. Хляба стана много вкусен , аз добавих към брашното риган и маслини .
2
0