Вкусни охлювчета с тиква

Теодора МещероваТеодора МещероваПомощник Готвач1362315502
03/04/2016
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо306
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете тиквата, обелете я, нарежете я на парчета и я настържете. В тенджера сгорещете олио и задушете тиквата заедно със захарта и гответе, докато водата на тиквата не поизври. Трябва да получите гъста каша.

Добавете към сместа орехите, канелата и стафидите, объркайте и оставете настрана да поизстине.

Когато сместа изстине, си пригответе корите. Във всяка кора в тесния ѝ ъгъл поставете по малко от плънката. Разпределете добре. След това навийте кората на руло и отрежете по средата. Всяка част навийте и ще получите нещо като охлювче.

Така повтаряте, докато не свършат корите. Ако са много тънки корите, слагайте по два листа.

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се зачерви - или около 50 минути. След като са готови охлювчетата, извадете ги от фурната, оставете ги да изстинат, сервирайте в чиния и поръсете с пудра захар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар